19 Mart 2014 Çarşamba

MY MAD FAT DİARY :)

Merhabalar... Ben yabancı dizi izlemeyi hiç denememiştim sevmek ya da sevmemekle alakası yok ama pek ilgimi çeken dizi olmamıştı ta ki My Mad Fat Diary'i keşfedene kadar... Kendimi görmeye başladım dizide, özellikle yaşanmış olaylar olması dahada cazip hale getirdi diziyi. Dizide kilolu psikolojik rahatsızlıkları olan bir kızın aşkları ve dostlukları anlatılıyor, adındanda anlaşıldığı gibi günlükteki olaylar uyarlanmış durumda. Beni yalnız hissettirmiyor bu dizi... Bende şişmanım benimde saçma dostluklarım ve saçma ilişkilerim oldu aynı Rae gibi... ''Hikaye, 1996 yılında geçiyor ve Rae'nin birkaç aydır kaldığı klinikten çıkmasıyla başlıyor. Klinikte kaldığını kimseye söylemeyen Rae buradan çıkmasına rağmen Kester isimli psikoloğu ile terapilere devam ediyor ve ara ara klinikteki arkadaşı Tix’i görmeye geliyor. Psikoloğunun ricası üzerine günlüğü yazmaya başlıyor. Rae klinikten çıktıktan sonra çocukluk arkadaşı Chloe ve Chloe'nin arkadaş grubuyla takılmaya başlıyor. Rae arkadaş grubunda önemli bir yer almaya başlıyor ve cinsel kimliğini kazanmaya başlıyor.Cinsel kimliğinde aradığı soruları arkadaşlığında buluyor.'' 
Karakterler:
Sharon Rooney : (Rachel) Dizinin başkarakteri olan Rachel aşırı kilolu. Hayalgücü yüksek ve müzik zevki çok iyi. Eğlenceli bir kız ve kendini sevdirmeyi biliyor. Kendine Rae diye hitap edilmesini istiyor. Anesiyle sorunları var babası kim bilmiyor.
Jodie Comer : (Chloe) Rachel'ın çocukluğundan beri en yakın arkadaşı olan Chloe, güzel ve alımlı bir kız. Bazen Rachel'ı kıskanıyor ve hoş olmayan şeyler yapabiliyor.
Claire Rushbrook : (Rachel'ın annesi) Bazen umursamaz bir anne olan bu kadın, Rachel'ı gerçekten seviyor. Kızına bunu pek söylemiyor ancak hareketlerinden kızını sevdiğini anlayabiliyoruz.
Ian Hart : (Kester) Rachel'ın psikoloğu olan Kester Rachel'ı umursuyor ve Rachel ile ilgileniyor. Rachel'ın ilerleme katetmesinde rolü tartışılmaz derecede yüksek.
Nico Mirallegro : (Finn) Rachel'ın takıldığı gruptaki erkeklerden biri. Ilk bölümlerde huysuz olsa da son bölümlere doğru Rachel'a ilgi duymaya başlıyor.
Dan Cohen : (Archie) İlk bölümlerde Rachel'la çıkan ama daha sonra bunu homoseksüelliği unutmak için yaptığı öğrenilen , gruptan bir erkek. Rae'nin grupta Chloe'den sonra en yakın arkadaşı.
Ciara Baxendale : (Izzy) Ilk bölümden beri Chop'a ilgi duyan ve son bölümde , Chop ile sevgili olan , sevimli ve eğlenceli , gruptan bir kız.
Jordan Murphy : (Chop) Grubun eğlenceli ve olumlu erkeği , son bölümlere doğru Izzy'e ilgi duyuyor ve çıkıyor.

Ben kendimi buldum bu dizide ve bazen pöykürerek kahkahalar attım bazende hönkürerek ağladım...
Eminim sizde 1 bölüm izledikten sonra gece gündüz demeden 2. sezonun 6. bölümüne gelirsiniz :) ben 1 sene 2. sezonu bekledim ve 2. sezon 1 bölüm sonra bitecek... ne zaman başlar muallak! 





Gelelim Gerçek Rae'ye
Rae Earl Author günlüğümüzü tutan kişi. Şu an 42 yaşında kendisi. Önce bu günlüğü bir kitap haline getirmiş (My Fat Mad Teenage Diary) sonrasında dizisi yapılmış... Feci zayıflamış.


Gerçek Günlüğümüz;
Günlüğün yazıldığı zamanlardan;
Benim yorumlamam bu kadar :)

Başlamak isterseniz eğer; http://www.dizibox.net/dizi/my-mad-fat-diary/

Görüşürük

10 Mart 2014 Pazartesi

Tolga Çevik Hayalhanesi

Merhabalaaar :) uzun zaman oldu yazmayalı. bu zaman içerisinde hayatımda hiiiç atraksiyon olmadı vallahi. sevgilimden ayrılmam bana artık sıradan birşey geldiği için hesaba katmıyorum... sınava hazırlığım devam ediyor 13 gün sonra saat 10.00da ben sınava başlamış olacağım, sınav için değilde 22 mart arkadaşım hoşgeldin turnesi için heycanlıyım daha çok çünkü bilet aldım 4. sıradayım yan tarafımda da 4 kişi var herhalde, sizce sahneye çıkma ihtimalim kaç? Ben söyliyim %4 :) eğer bunu başarabilirsem sahnede ne b*k yiyeceğimi halen bilmiyorum ama hele bi çıkıyım gerisi kolay yeniden indirilmem umarım :) ama artık alıştım herhalde... hah ne diyordum? sınav sınav... ben her gün Tolga Çevik'leyim, yanımda değil ama her saniye hissediyorum onu kalbimde her gün binlerce kez onun hakkında araştırmalar yapıyorum videolarını izliyorum... Millet aşıksın diyor da aşk bunun yanında ne ki? Tek hayalim hayatımın geri kalanında her günümü onunla geçirmek oldu ve bu hayalle sınırlı kalacak :) imkansız yoktur falan denir de vardır abicim vardıııır! neyse sınavdan sonra daha detaylı konuşuruz bunu görüşürük:))